Wat is een koeriersdienst nu eigenlijk?

pakketjeDe naam koeriersdienst komt iedereen wel bekend voor. Niet iedereen weet echter wat een koeriersdienst nu eigenlijk is. Zij weten wel dat het een dienst is die je kunt contacteren voor het bezorgen van brieven en pakketten met goederen. De standaard postbezorgingsdienst van de overheid, kunnen we echter niet echt als een koeriersdienst beschouwen.

Dit terwijl je ook door hen brieven en pakketten kunt laten bezorgen. Hetgeen dat een koeriersdienst definieert is de koerier die een kleine hoeveelheid zo snel mogelijk op het adres van bestemming bezorgd. Er wordt dus niet een grote route afgewerkt, waardoor de ontvanger het pakket pas aan het eind van de dag in zijn of haar bezit heeft.

Pakket door koerier laten bezorgen

Van een koeriersdienst zoals maak je gebruik wanneer je een pakket wilt laten bezorgen. De dienst kan het pakket bij je op komen halen en zal deze vervolgens zo snel mogelijk op de plaats van bestemming afleveren. Het is een veel persoonlijkere service dan die je krijgt bij de normale postbezorging. Hiervoor betaal je ook iets meer.

Voor bedrijven is tijd echter geld en dat betekent dat de iets hogere prijs meer dan de moeite waard is. Wil je een lagere prijs, dan kan je hier met de koeriersdienst over onderhandelen. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken dat dagelijks of wekelijks een X aantal pakketten opgehaald kunnen worden die door heel Nederland (of zelfs daarbuiten) bezorgd moeten worden.

Meer betalen voor een levering met spoed

haastEen van de voordelen van pakketten laten bezorgen met een koeriersdienst is dat je deze ook met spoed kunt laten afleveren. Voor een dergelijke spoedverzending moet je wel meer betalen. Dit komt omdat de bezorger van de koeriersdienst in dat geval niet een route afwerkt met meerdere bezorgadressen.

In plaats daarvan zal een koerier met jouw pakket direct naar het adres rijden waar de spullen bezorgd moeten worden. De mogelijkheid is vooral interessant voor bedrijven. Wanneer binnen een bedrijf namelijk te lang op een levering gewacht moet worden, dan gaat dit gepaard met onkosten. Een hoger bedrag betalen voor een spoedlevering bij een koeriersdienst is dan een goede investering.